offset tisk

Gre za novejšo metodo tiskanja, ki je bolj racionalna kot klasična. Samo ime offset tisk izhaja iz postopka, ki se je razvil iz tako imenovane litografije. To pomeni, da se želeni motiv tiska posredno in sicer preko dveh valjev. Prvi valj s posebno matrico motiv prenese na drugi valj, ki se imenuje offset valj. Ta drugi valj nato motiv prenese na kakršno koli podlago. Pri tem sta ključnega pomena voda in barva.

Offset tisk je močno priporočljiv in racionalen v primerih ko potrebujete večje količine tiskovin. Natisne se lahko vse od knjig, revij, razglednic, prospektov, katalogov, kuvert pa vse do vizitk. Offset tisk ima to dobro lasnost, da se lahko tiska na vse vrste papirja, tudi na karton.

Omogoča pa tudi tiskanje na druge vrste podlag, kot so les, plastika in tekstil. Offset tisk slovi kot visoko kakovosten tisk, saj ima številne prednosti pred ostalimi metodami. Ne glede na format, tiskanje poteka hitro. Tudi pri najzahtevnejših tiskovinah je izredno velika ločljivost.

Offset tisk je tudi pri večjih količinah tiskovin, cenovno ugoden postopek. V vseh pogledih se ustvari najvišja možna kvaliteta tiska. Offset tisk so prav zaradi svoje hitrosti in kakovosti tiskanja začeli uvrščati na sam vrh tiskarskih metod.

Za offset tisk ne potrebujemo visokih temperatur, zato se lahko vedno tiskamo kvalitetno in na širok izbor papirja. Poznamo pa tudi t.i. suhi offset, kjer pa gre za kombinacijo offset tiska in digitalnega tiska. Primeren je takrat, ko gre za tiskanje manjših naklad tiskovin, vseeno pa potrebujete visoko kakovost. Ni dvoma, da je offset tisk, visoko kakovosten, vendar se morate sami odločiti, da ga preizkusite.